Stánky se připravují

Dřevěné terasy garapa - terasa plná slunce

Co ještě nevíte dřevěných terasách Garapa


drevene-terasy-garapa

Terasové prkno garapa:

Garapa má charakteristickou světle žlutou a heterogenní barvu. Jedná se o druh dřeva, kterému se pro jeho charakteristickou barvu říká „zlaté dřevo“. Toto je nabídka pro znalce výrazné elegance a prestiže. Dřevěné terasy z prken garapa vyniknou nad ostatními. Působivá barva dřeva dodá celé nemovitosti zlatavou záři.

        Obsah:

  • Zlaté dřevo
  • Technické vlastnosti dřeva
  • Zachovat a zachovat barvu
  • Naše nabídka

Drevena-terasa-iDeck-garapa-Nebusice 3

Terasové prkno Garapa – zlaté dřevo


Terasová prkna Garapa se vyrábí ze stromů, které rostou v Jižní Americe, v povodí Amazonky a na pobřeží Atlantiku, především v Brazílii a Argentině. Dřevo tohoto druhu se vyznačuje světle žlutou, přecházející do žlutohnědé barvy. Časem může změnit svůj odstín na lehce oranžový nebo hnědý. Právě kvůli tomuto světlému a zlatému odstínu, který navíc působí dojmem lesku na slunečním světle, se dřevu garapa říká „zlaté dřevo“ .
Tento druh existuje i pod jinými názvy: Brazilský jasan, Grapia, Amarealeo, Marotoa, Muirajuba. Vizuálně se jedná o velmi působivý materiál, který při stavbě terasy rozzáří a ještě prosvětlí teplou zlatavou barvou. Jedná se o heterogenní druh a i dřevo ze stejné dodávky může mít různou kresbu a barevné odstíny. Typicky dorůstá garapa do výšky 20 - 30 metrů a kmen dosahuje průměru až 150 cm. Díky vysokému obsahu křemíku je toto dřevo odolné vůči povětrnostním vlivům, biologickému rozkladu a chemické korozi. Jeho životnost v zahradních podmínkách se odhaduje na 30 let. Vyrábí se z něj také podlahy a obklady stěn pro domácí interiéry. Toto dřevo je světle žluté a žlutohnědé barvy. Dřevěná vlákna probíhají podélně nebo příčně. Jeho struktura je středně hladká. Tento povrch desky a její zlatá barva způsobují, že se od ní odrážejí sluneční paprsky, což vytváří velmi dekorativní vizuální efekt. Samotná barva dřeva je velmi příjemná na pohled. I v zimních nebo podzimních odpoledních hodinách budete rádi trávit čas na terase garapa. Tento druh vyzařuje pozitivní energii přímo z exotických koutů světa. Vyrobením terasy z tohoto dřeva si můžeme být jisti, že na ní nebude nikdy chybět sluneční světlo.

Technické vlastnosti dřeva garapa


terasové prkno je vyrobena ze dřeva o hustotě 790 kg / m3. Má třídu tři odolnosti vůči biologickému rozkladu. Je to hygroskopický materiál, který absorbuje a uvolňuje vodu. V důsledku toho se mění jeho objem. Rozměrová stabilita dřeva byla stanovena na třídu tři. Odolnost Garapa byla hodnocena jako čtvrtá na pětibodové stupnici, což znamená, že je velmi odolná. Díky vysokému obsahu křemíku je vysoce odolný vůči atmosférickým vlivům a biologické korozi. Tato vlastnost dřeva má podle názoru montážníků významný vliv na bezproblémové a dlouhodobé užívání teras z něj.

Jak zachovat  barvu dřevěné terasy:

Dřevo Garapa vyžaduje pravidelnou péči a údržbu. Při jeho provádění dvakrát ročně si můžeme být jisti, že definitivně oddálí proces stárnutí dřeva. Bude odolnější vůči povětrnostním vlivům, jako je déšť, kroupy, sníh, UV záření, a také vůči působení hmyzu, hmyzu a bakterií. Kromě toho by měla být horní vrstva desek očištěna od nečistot, zbytků jídla, listí nebo písku pomocí kartáče nebo tlakové myčky. Naolejováním prken na jaře a před zimou osvěžíme jejich vzhled a dodáme jim nový lesk. Dřevo garapa pak bude na slunci vypadat ještě krásněji.


Terasová prkna Garapa:

jsou v nabídce DLH Hrdina dostupná ve dvou profilech: drážkovaná a hladká. Drážkované a hladká prkna se montují pomocí vrutů. Hladké prkna se montují pomocí klipů tClip

Exkluzivní zlatá klasika:


Barva prken garapa vám pomůže vytvořit klasickou a zároveň prestižní terasovou kompozici. Použitím nábytku sofistikovaných tvarů, sytých barev a zlatých doplňků docílíme efektu přímo z palácových interiérů. Ručně zdobená zahradní křesla, poutavé obrazové rámy a lampy s efektními tvary v kombinaci se sytými a hlubokými barvami terasy vytvoří luxusní atmosféru. Velmi exkluzivní aranžmá doplní čalounění a čalounění ze zelených nebo fialových materiálů.

 

Zpět do obchodu